Migraine en huppelend de Jumbo uit

leestijd 3 minuten

door Anette de Jong /  wantdatklopt.nl / 7 juli 2020

“Ik heb gisteren nog aan je gedacht”, roept Yvonne me enthousiast toe, terwijl ze haar winkelwagen kordaat naast de mijne manoeuvreert. “Ik voelde een migraineaanval aankomen, het begon met van die vervelende lichtflitsen. Dat had ik de dag ervoor ook al en toen heb ik maar medicijnen ingenomen. Maar ja, dat wil je ook niet voortdurend doen he. Dus ik dacht; kom, ik ga maar weer eens oefenen met de apparatuur. En wat denk je…. migraine weg! De aanval is gewoon niet doorgezet. Goed he? Dat wilde ik je toch even vertellen”

Wauw! Ik kan het bijna niet geloven. Hoewel vanuit de theorie bekend is dat hartcoherentie goed werkt bij migraine. Ik heb het ook wel eerder meegemaakt bij een cursist van een bedrijfstraining.

Yvonne startte vorig jaar haar coachtraject bij mij. Niet vanwege migraine, maar omdat ze geen oog meer dichtdeed. Ze had alle gangbare oplossingen tegen slapeloosheid wel zo’n beetje uitgeprobeerd. En ook de minder gangbare. Tot een slaapcentrum aan toe, waar ze haar een paar nachten met elektroden op haar hoofd lieten slapen om een diagnose te stellen.