Eyeopener in de workshop hartcoherentie

leestijd 1 minuut

door Anette de Jong /  wantdatklopt.nl / 4 juli 2023

Altijd een hoogtepunt in iedere workshop: de demo waarbij we live op het scherm een kijkje nemen in het hartritme van een van de deelnemers. Ik heb dan de schone taak om die deelnemer een klein beetje te stressen zodat direct op het scherm te zien is wat het effect daarvan is op het hartritme.

Dat lukt altijd en het is iedere keer weer een enorme eyeopener. “Als zo’n klein stressmomentje al zo’n groot effect heeft op je hartritme wat gebeurt er dan bij echt stressvolle situaties?” Dit toont bovendien zo duidelijk dat stress in je hele lichaam zit en niet (alleen) tussen je oren, want het hartritme reageert onmiddellijk en reken maar dat er ook direct stresshormonen vrijkomen.

Deze foto is gisteren gemaakt tijdens een workshop stressmanagement met hartcoherentie die ik mocht geven voor een intervisiegroep van vijf zorgprofessionals. Na deze demo gingen ze allemaal meerdere keren zelf aan de slag met de biofeedbackapparatuur.

De deelnemers waren enthousiast en zelf heb ik er ook enorm van genoten! Dankbaar dat ik dit weer prima aankan na anderhalf jaar uit de running te zijn geweest wegens postcovid en vitamine B12tekort.

Ben jij geïnteresseerd in een workshop met de biofeedbackapparatuur voor jezelf of je personeel? Neem dan gerust contact op (anette@wantdatklopt.nl of 06 – 46 33 26 06).

Wantdatklopt.nl organiseert ook regelmatig workshops op vrije inschrijving data en informatie vind je hier.