80% van de Nederlanders wil zich “minder druk maken”

leestijd 1 minuut

door Anette de Jong /  wantdatklopt.nl / 3 januari 2019

agenda 2019 oproep aan te melden voor de training bij wantdatklopt.nl

Je “minder druk maken” staat dit jaar op nummer 1 op de lijstjes met goede voornemens. Nog voor “meer sporten/bewegen” en “afvallen”. Ook in 2017 en 2016 stond “minder druk maken” al in de top 3, toen nog op respectievelijk een 2e en 3e plaats. Nu geeft maar liefst 80% van de Nederlanders prioriteit aan dit voornemen, zo blijkt uit onderzoek van ING.

“Minder druk maken” goed voornemen nummer één, maar hoe?” kopt het AD op 28 december 2018. Want concrete doelen werken immers het best. Voor bewegen en afvallen is dat een stuk eenvoudiger dan voor “minder druk maken”, zo meent de krant.

Mij lijkt de oplossing niet veel lastiger dan bij de andere voornemens. Een heel concrete actie in deze richting, is jezelf trakteren op de juiste begeleiding. Net zoals je zorgt voor een goede sportschool of een diëtist bij de andere voornemens. En misschien wil je daarnaast nog support regelen, in de vorm van vrienden om samen mee te trainen.

Wil jij je ook minder druk maken in 2019? Dat kun je heel goed leren met hartcoherentie; in een groepstraining of een coachingstraject.

Op 11 februari start er weer een groepstraining “Vergroot je veerkracht verminder je stress!” Dan word je begeleid bij de uitvoering van jouw voornemen en krijg je iedere 2 weken concrete en inspirerende opdrachten mee. En je wordt gestimuleerd door de andere deelnemers die hetzelfde doel voor ogen hebben.